Жестът, да се върне цар Фердинанд в България, е нещо,

...
 Жестът, да се върне цар Фердинанд в България, е нещо,
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Благодарен съм, че тленните останки на цар Фердинанд вече са в София

 

" Жестът, да се върне цар Фердинанд в България, е нещо, което сочи към друго виждане и различен прочит към историята. "

Те бяха превозени от Германия до България с боен аероплан

Това сподели някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски пред медиите в царския замък „ Врана “ в София. Там през днешния ден той посрещна тленните остатъци на дядо си Фердинанд, които дойдоха в България 76 години след неговата кончина.

Ковчегът му беше положен в централното предверие на царския замък „ Врана “ в столицата.

 Останките на цар Фердинанд към този момент са в двореца 3 мин. Останките на цар Фердинанд към този момент са в двореца " Врана " (ВИДЕО И СНИМКИ)  Стопанка умря, откакто беше нахапана от домашния си питбул във Варна 1 мин. Стопанка умря, откакто беше нахапана от домашния си питбул във Варна  Традиция и различност: Абитуриентка отиде с претекстове от национална носия и пендари на бала си (СНИМКИ) 4 мин. Традиция и различност: Абитуриентка отиде с претекстове от национална носия и пендари на бала си (СНИМКИ)  Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София 2 мин. Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София  Държано в дупка под бюро: 5 година момиче е третирано като робиня в дома на педофил (СНИМКИ) 3 мин. Държано в дупка под бюро: 5 година момиче е третирано като робиня в дома на педофил (СНИМКИ)  Тежки фрагменти от Рафа разгневиха света, палатковият лагер е ударен с US оръжие (СНИМКИ и ВИДЕО) 4 мин. Тежки фрагменти от Рафа разгневиха света, палатковият лагер е ударен с US оръжие (СНИМКИ и ВИДЕО)  Останките на цар Фердинанд към този момент са в двореца 3 мин. Останките на цар Фердинанд към този момент са в двореца " Врана " (ВИДЕО И СНИМКИ)  Стопанка умря, откакто беше нахапана от домашния си питбул във Варна 1 мин. Стопанка умря, откакто беше нахапана от домашния си питбул във Варна  Традиция и различност: Абитуриентка отиде с претекстове от национална носия и пендари на бала си (СНИМКИ) 4 мин. Традиция и различност: Абитуриентка отиде с претекстове от национална носия и пендари на бала си (СНИМКИ)  Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София 2 мин. Вижте къде няма да има краткотрайно вода в София  Държано в дупка под бюро: 5 година момиче е третирано като робиня в дома на педофил (СНИМКИ) 3 мин. Държано в дупка под бюро: 5 година момиче е третирано като робиня в дома на педофил (СНИМКИ)  Тежки фрагменти от Рафа разгневиха света, палатковият лагер е ударен с US оръжие (СНИМКИ и ВИДЕО) 4 мин. Тежки фрагменти от Рафа разгневиха света, палатковият лагер е ударен с US оръжие (СНИМКИ и ВИДЕО)

" Преди всичко съм признателен за всичко това, тъй като това е за нашата история. Също по този начин демонстрира, че ние си почитаме предишното, както другите нации и признаваме и зачитаме заслугите на нашите владетели ", сподели той.

Сакскобургготски изясни, че е реалност, че тленните остатъци са в България с помощта на труда на толкоз доста хора.

„ Мисля, че това е сигнал към нашето настояще. Трябва да сме обединени, тъй като тогава можем да реализираме доста. Трябва ни много време “, изясни още той.

По думите на Георги Люцов, това е една доста хубава стъпка:

„ Българският цар ще почива на българска земя, каквото е било желанието му. "

Историкът разяснява преместването у нас на тленните остатъци на царя

Тленните остатъци на цар Фердинанд бяха пренесени от немския град Кобург в София с боен аероплан, който кацна пред държавния VIP на Летище София, според признатото решение на Министерския съвет. Решението е в съгласие и с Парламента, и с Президентството.

Цар Фердинанд умира на 10 септември 1948 година в град Кобург, Германия, на 87-годишна възраст. Първият цар от Третото българско царство лежeше от този момент непогребан в криптата на църквата " Св. Августин ".

В понеделник с църковна служба жителите на Кобург се простиха с тленните остатъци на цар Фердинанд, преди да бъдат пренесени в София. 

 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР